Mooie bijdrage namens het Veldzijde Jeugd Open voor de Stichting Kasigau!

Met het Veldzijde Jeugd Open 2019 hebben wij het mooie bedrag van EUR 750,- kunnen overmaken naar Stichting Kasigau.

Voor meer informatie ten aanzien van Stichting Kasigau kunt u kijken op hun website of in de korte introductie hieronder.

Stichting Kasigau zet zich in voor de kansarme bevolking in Kasigau, Kenia, waardoor zij weer hoop hebben voor de toekomst. Hun doel is te helpen bij verschillende projecten in en rondom Mount Kasigau in samenwerking met hun local project director, Newton Nyiro Kizaka.

Tot voor kort waren de primary school en ook de pre-school in Kiteghe net als de meeste scholen in Afrika, niet goed genoeg om les te kunnen geven. Muren waren ingestort, ramen niet beveiligd, kinderen moesten op de grond zitten en vaak per 3 of 4 een boek en schrift delen. Mede dankzij Stichting Kasigau is de Primary school al verbouwd en wordt op dit moment in samenwerking met de Local Community verder gerenoveerd.

Educatie
Met de donaties van het Veldzijde Jeugd Open in 2010, 2011, 2012, 2014, 2015 , 2017 en 2018 heeft de Stichting Kasigau nieuwe tafels, stoelen en ander schoolmateriaal, zoals boeken, pennen en schriften voor de Kiteghe Primary School kunnen kopen.

Reeds gerealiseerde projecten in 2017:
– 3x Watertank + pijpleidingen 2. 3x Verlenging van pijpleidingen;
– 120 schooluniformen (voor kinderen van wie de ouders het zelf niet kunnen betalen);
– Tafels en stoelen voor een lagere school;
– Lesmateriaal lagere school;
– Sponsoring middelbare school kinderen en een universitaire opleiding.

Schoon drinkwater

Er is de afgelopen periode meer regen gevallen dan normaal in Kasigau. Hierdoor zijn veel van de projecten gefocust op het opvangen van (het normaal spaarzame) water in watertanks.

Projecten voor 2018:
– Nieuwe watertank;
– Verlenging pijpleiding;
– Lesmateriaal en tafels en stoelen voor de lagere school.

Mede door Golfclub Veldzijde gerealiseerde projecten
Zonder schooluniformen is het niet toegestaan om onderwijs te volgen. Bij gebrek aan schoolboeken zijn er op de muren schilderingen gemaakt die de kinderen kunnen helpen met leren. Zo staan bijvoorbeeld het alfabet, de cijfers 1 tot 100, kloktijden en maanden en dagen van de week op de muur geschilderd. Ook kunnen de kinderen leren over de bloeds-omloop en waterkringloop. Dit alles omdat er een aantal jaar geleden platen zijn geschilderd die vandaag de dag nog dienen als lesmateriaal.

Kortom: Er is niet voldoende geld om de hele school te kunnen vernieuwen. Met name is er dringende behoefte aan eigen tafels, stoelen, voldoende boeken, schriften en pennen. De bijdrage van het Veldzijde Jeugd Open is en zal hieraan besteed worden.

 

 

Laatste nieuws